torek, 25. oktober 2016

Tehnični dan LES

V okviru projekta Ljubljana - Zelena prestolnica Evrope smo v mesecu oktobru izvedli tehnični dan na temo les. Učenci 6. razredov so izdelovali hotele za čebele, učenci 7. razredov so ustvarjali okrasne izdelke iz oblancev, učenci 8. razredov so spoznavali in izdelovali lesorez na temo Ljubljana in učenci 9. razredov so izdelovali panjske končnice.
Ob koncu dne smo bili tako učenci kot učitelji zelo zadovoljni, saj so nastali prekrasni izdelki, ki jih bomo tudi razstavili v okviru novoletne pripreditve dne 8. 12. 2016.














četrtek, 6. oktober 2016

Za kranjsko čebelico

Učenci 6. in 7. razreda so se dne 6. 10. 2016 udeležili prireditve, ki je potekala na Srednji gradbeni, geodetski in okoljevarstveni šoli v Ljubljani. Prireditev je potekala v okviru teme Tradicionalno in urbano čebelarjenje na Slovenskem. Dijaki so pripravili predavanje dijaka čebelarja, razstavo in ustvarjalne delavnice (likovno, čebelarsko, botanično …) ter medeno sladko pogostitev.

"Zelo všeč mi je bila predstava ob kateri se je vrtela mirna glasba, na njo pa so plesali učenci oblečeni v čebele. Zabavno se je bilo igrati igrice o rastlinah in Črnega Petra. Za konec pa smo se posladkali z medom in piškoti ter vročim čajem.
Bilo mi je zelo všeč in mislim, da nisem edina." 
zapisala učenka Lucija Žuvela 6.r